Y. Lepola Ajankohtaisiin asioihin tarttuminen mutta ei kuitenkaan roikkumaan jääminen

Veljeskansan nimittely Hesarissa

Kertokaa minulle, että tämä ei voi olla totta http://yle.fi/uutiset/hs_etsii_pilkkanimea_virolaisille__viron_president...

En keksi sanoja kuvaamaan sitä typeryyden määrää, joka saa aikaan tällaisen ajatuksen. Onko Hesarin toimituksessa ollut jotain mielessä ja voiko olla ylipäänsä yhtään mitään??

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hesari on kaksikymmentävuotta myöhässä, virolaiset kertoivat suomalaisten olevan pödria ja poroja jolloin vastavuoroisesti kerroimme näiden olevan kauniita eläimiä kuten eeselitkin, johon vastaus, sinäkö soimaat meitä aaseiksi ?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Melkoinen pohjanoteeraus suomalaiselta lehdeltä.

"Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi on vastannut virolaisten kommentteihin Twitter-viestillä, jossa hän sanoo, että kyseessä piti olla naapurusten keskeinen hauska pila."

Oliskohan vähän menny överiksi ?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tähän naapurien kesken pilailuun minäkin olen taipuvainen uskomaan. Hesarin tyylitaju vain sattui pettämään. Median ilmapiiri kun on mennyt sillä tavoin kireäksi, että leikkipuhe tulkitaan pahantahtoiseksi solvaamiseski. Ja tällaiseen ilmapiirin muutokseen suuri syyllinen on Hesari itse.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Meilläpäin taas typerää uhoamista sanotaan ilvestelyksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Charlie Hebdon pilkka on hyväksyttävää sananvapautta, mutta Hesarin pilkka ei?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Typerää sanavapaus on joka tapauksessa, jos aihe kerran on typerä. Virossa meitä kutsuttiin aikanaan poroiksi ja varmaankin ihan aiheesta....suomalaiset kävivät törmäilemässä jo vähän liikaakin naapurin puolella.
"Varttiryssä" taas nimityksenä on minustakin turhan loukkaava, kun vielä muistaa virolaisten kärsimykset vain vähän aikaa sitten.
Hesarin päätoimittajan anteeksipyyntö oli ihan hyvä ja toivon mukaan vastaavaa "hauskaa pilaa" harrastetaan vain omien kesken, jos nyt sitäkin on pakko ajankuluksi tehdä.

minnam ahonen

"...kun vielä muistaa virolaisten kärsimykset vain vähän aikaa sitten."

Tahdittomuuden huipuksi eilispäivän hesarissa kerrottiin Viron eläkeläisistä, jotka "kituuttavat" meikäläistä paljon pienemmällä eläkkeellä.
http://www.hs.fi/paivanlehti/ulkomaat/Viron+el%C3%...

Vasta alle kaksi viikkoa sitten ympäri Viroa sytytettiin kynttilöitä Siperian kyyditysten uhrien muistoksi...
http://news.err.ee/v/society/fb8c35f8-fc98-4d26-96...

minnam ahonen

Virolaisten nimittelykilpailu on kyllä edelleen siellä kk-liitteessä painettuna, ja kaikki eivät ole sitä ehtineet vielä lukemaankaan. Mukavaa yhteistä puuhaa koko perheelle näin pääsiäislomalla à la perhelehti Helsingin Sanomat.

Sen verran pilkka osui myös Hesarin omaan nilkkaan että päätoimittaja päätti eilen keskeyttää virolaisten nimittelykilpailun. Muutama uhkasi kovilla - eli tilauksen irtisanomisella. Huomasin jonkun vaativan päätoimittajan irtisanoutumistakin.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Rehellisyyden nimissä on täydennettävä, että nyt se on poissa ja Hesari on itsekin pyytänyt anteeksi omaa rimanalitustaan http://yle.fi/uutiset/hs_poisti_virolaiskyselynsa_...

Vahinko on kuitenkin jo tapahtunut. Intiaanien sanonnan mukaan on kolme asiaa, joita ei saa takaisin ja yksi niistä on sanottu sana. Anteeksipyyntö oli kuitenkin hyvä ja täysin välttämätön ele.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Panisivat vielä anteeksipyynnön maksettuna ilmoituksena Öhtulehteen, niin voisin hyväksyä.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola Vastaus kommenttiin #12
minnam ahonen Vastaus kommenttiin #11

Ok, menin luulemaan että on myös printtilehdessä.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Charlie Hebdo on kaikkea pilkkaava huumorilehti, jonka kaikki tietävät kaikkea pilkkaavaksi huumorilehdeksi. Vähän niin kuin täällä meillä Pahkasika tai Mad aikoinaan, toki paljon raskaammassa sarjassa. En kuitenkaan arvannut Hesarin pyrkivän tähän seuraan...

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Yliopiston käyneitä toimittajia ja noin yksinkertaisia artikkeleita väsätään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onneksi suurelta osalta yliopisto on jäänyt käymättä, kun tällaiset on tuotokset.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Niinkun olen ennenkin todennut, että koulutus(korkeakoulutus) ei auta jos on henkisesti rikki, jonka tuloksena tulee kyseisiä tuotoksia.

minnam ahonen

Muistutanpa vielä että HS osallistuu myös kansalais- ja mediakasvatukseen mm. koulujen Sanomalehtiviikolla.

"Viime vuosina sanomalehtiviikolla kouluihin ja oppilaitoksiin on toimitettu keskimäärin miljoona lehtikappaletta. Useat lehdet tarjoavat verkkolehden ja sen arkiston ilmaiseksi lasten ja nuorten käyttöön."

Cenita Sajaniemi

Yleensä Hesari pilkkaa vain suomenkielisiä suomalaisia.

Presidentti Ilves huomautti joitakin vuosia sitten, että Hesarin kertoessa Virosta, artikkelissa ei mainita maata tms. vaan ainoastaan virolaiset rikoksentekijät.

Oikeusministeri tuhahti Suomen kielipolitiikasta keskusteltaessa.... lähinnä siitä, olisiko suomenkielisellä henkilöllä itsemääräämisoikeus yms. niin Henriksson sylkäisi suustaan Rkp:n usein käyttämän lauseen;
"EI KAI ME SENTÄÄN BALTTEJA OLLA"

Luulisin Kaiuksen kuuluvan tähän ruotsinkielisten pilailijoiden joukkoon, ja tämä pikku pilailu on osaa suurempaa Suomessa käytävää kielikeskustelua.

Olisihan se kamalaa, jos suomenkieliset haluaisivat tutustua veljeskansaansa opiskelemalla mieluummin tuota viroa, kuin itselleen täysin vierasta kieltä, ruotsia.

Siispä hyvin harkittu virolaisten mollaus.... eli suomenkielisten mollaus sukukansan kautta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kuinkas tosiaan olisi, jos virolaiset alkaisivat kutsua meitä, vaikka varttihurreiksi?
Olisi ainakin nimityksellä vapaaehtoinen alkuperä:) eikä niin kuin heillä tuo varttiryssä, joka oli taas puhdasta pakkoa.

Cenita Sajaniemi

Mielestäni parempi nimitys suurelle osaa Suomen kansanedustajia ainakin olisi tuo, hurrinuolija.

VAIN 74 % suomalaisista (montakohan miljoonaa?) eivät halua olla hurrinuolijoita, mutta hurrit ja nuolijat määräävät tanssin tahdin, eikä siinä toden totta mietitä Suomen etua.

M.O.T. lukekaa vaikka hurrien manifestit.
= Kasnäsin manifesti, jonka kieltä (asioita) on jälkeenpäin siivottu
= Kansalliskielistrategia ... uudelleenjulkaistu.... mihin suomenkielinen tarvitse kansalliskielistrategiaa? Lukekaapa ja ihmetelkää. vähemistö hamuaa vielä enemmän valtaa. Ei riitä, että ruotsalaisten edustaja on istunut Suomen hallituksessa n. 80 vuotta muutaman apuoleen kanssa....
= Folktinget. Folktinget määrää Suomen laeista. Jollette usko, menkää lukemaan Folktingetin lähettämät kirjeet ja lakiedotukset oikeskanslerille.
Ja, onko oikeuslaitos ruotsalaisten käsissä? He-heh....

Toimituksen poiminnat