Y. Lepola Ajankohtaisiin asioihin tarttuminen mutta ei kuitenkaan roikkumaan jääminen

Viimeinen voitto ennen tappion tietä

Uutisia kuunnellessa tulee jälleen mieleen tuo US:n blogikirjoituksissakin usein mainittu Pyrrhoksen voitto. Ettei vain nyt saavutettu jäänmurtajien miehistön työtaistelun voitto kääntyisi piakkoin tappioksi. Ja työehtosopimusten yleissitovuus joksikin uudeksi laiksi, jolla tuota yleissitovuutta ryhdyttäisiin jotenkin rajoittamaan.

Tällaisia aatoksia kävi mielessäni, kun avasin radion ajellessani työkohteeseen tänään ja kuunnellessani monia kannanottoja tapahtuneeseen. Päällimmäisenä mieleeni jäi kuitenkin ministeri Paateron vakuuttelu, että jäänsärkijöiden ulosliputus on vaikeaa, koska sellaista ammattitaitoa ei noin vain saavuteta. Niin muuten piti olla pankkitoimihenkilöidenkin kohdalla, jotka vielä 1990-luvun alussa työtaistelivat termin "osaamisesta pitää maksaa" -voimalla. Samoin on käynyt monelle korvaamattomalle paperimiehelle. Kun tämä paljon puhuttu ilmaston lämpeneminen tästä vielä hieman etenee, ei taideta paljon jäänmurtajia enää tarvita. Vaihtoehtoisesti tarve loppuu siihen, kun täältä kotimaastamme ei yleissitovuuden hengessä enää viedä mitään minnekään, eikä ainakaan meritse talvella. Hiukan ovat mietteeni tapahtuneesta siis synkkiä näin pitkän blogitauon jälkeen. Mutta oli niin tai näin, haluan kuitenkin toivottaa kaikille kanssaeläjille hyvää Pääsiäistä!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

" Niin muuten piti olla pankkitoimihenkilöidenkin kohdalla, jotka vielä 1990-luvun alussa työtaistelivat termin "osaamisesta pitää maksaa" -voimalla. Samoin on käynyt monelle korvaamattomalle paperimiehelle."

Samoja asioita muistelin minäkin, kun näitä lakkoon mukaan aikovia näytti olevan runsain mitoin. Jatkuvasti taistelleet paperimiehet ovat nyt kortistossa ja työt siirtyneet ulkomaille, vierahille. Ja nopsaan Viron lipun alle taitaa moni risteilyaluskin kohta haikailla, jos vain noin 200 miestä voi halvaannuttaa lähes koko Suomen. Tyhmää touhua, joka ei muissa Pohjoismaissa vetele... Lakon kustannukset pitää tasata liittojen kesken, jotta edes jotain suhteellisuudentajua syntyisi.

Iloista Pääsiäistä vain teille kaikille ja syökää suklaamunia maltilla!

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

"Ja nopsaan Viron lipun alle taitaa moni risteilyaluskin kohta haikailla, jos vain noin 200 miestä voi halvaannuttaa lähes koko Suomen"

Ei tarvitse tosiaan olla kärpäsenä katossa kuuntelemassa, mistä aiheesta viimeisten kotimaisten laivanvarustajien toimistoissa tällä hetkellä keskustellaan. Se kuuluu tänne maakuntaan asti. Kysymystä ei tarvitse muotoilla "viedäänkö nämä ulos" vaan muotoon "minne viedään ja koska". Tiedän omasta pitkäaikaisesta kokemuksestani miten yritysjohto tällaisen tapauksen jälkeen toimii. Toivon olevani väärässä...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sitten ei kun Suomen valtionkaan enää kannata palkata suomalaisia töihin voidaan todeta että hallitukset on sössinyt todella pahasti asiansa. Valtio kun on edelleen sama asia kuin me suomalaiset.

Toimituksen poiminnat